Sportivi Tineri

Ideea programului Sportivi Tineri (Young AthletesTM) a pornit de la dorinţa exprimată a unor părinţi ca şi copiii lor cu dizabilităţi intelectuale, având vârste sub 8 ani, să fie implicaţi în activităţi Special Olympics.

Programul îşi propune, în primul rând, ca prin activităţi specifice să-i ajute pe copiii cu dizabilităţi intelectuale să-şi îmbunătăţească abilităţile motorii, sociale şi cognitive. În al doilea rând, se urmăreşte pe de-o parte implicarea activă a părinţilor în pregătirea fizică a copiilor, iar pe de altă parte informarea acestora în legătură cu resursele şi tipul de sprijin oferite de Special Olympics. Un al treilea obiectiv se referă la conştientizarea publicului asupra diferitelor abilităţi ale acestor copii.

Sportivi Tineri este un program de activităţi şi jocuri care vizează două niveluri specifice de joc. Nivelul 1 cuprinde activităţi fizice şi jocuri care se centrează pe dezvoltarea schemelor motorii fundamentale şi coordonarea ochi-mână. Nivelul 2 urmăreşte aplicarea acestor exerciţii fizice prin intermediul unui program de dezvoltare a abilităţilor sportive care corespund activităţilor Special Olympics.

Programul este derulat cu sprijinul Metlife Foundation.

 

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut